Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری فارس، طی روزهای اخیر تصاویری در فضای مجازی منتشر شده که حکایت از اعمال تغییرات در باغ عفیف آباد شیراز دارد.

تغییراتی که به بهانه ساخت فیلم جدید نرگس آبیار با عنوان «سووشون» صورت گرفته و بر اساس آن بنایی غیر استاندارد در کنار یکی از معروف ترین باغ های قاجاری ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید از سازه های موقت استفاده می شد

جمشید معینی، مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شیراز در گفت وگو با خبرنگار فارس درباره این اقدام گفت: اینها اگر هم بنا به ساخت و ساز و ایجاد تغییرات داشتند باید از سازه های موقت که قابل جا به جایی باشداستفاده می کردند.

وی افزود: کار کردن به این شکل و با استفاده از ابزار و مصالح غیرقانونی بوده است.

اعمال تغییرات منوط به مجوز شورای فیلم است

معینی تصریح کرد: اعمال تغییرات در بناهای تاریخی نیازمند مجوز از شورای فیلم وزارت میراث فرهنگی در تهران است و متأسفانه در سیستم استان فارس، ما اختیاری در این زمینه نداریم.

مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تأکید کرد: من دیروز از باغ عفیف آباد دیدن کردم و متأسفانه صحنه هایی را دیدم که واقعاً دلم برای این باغ سوخت، حتی در حجره هایی که از داخل راه داشته دست به تغییر زده اند.

وی در پایان گفت: باغ عفیف آباد یکی از با ارزش ترین بناهای تاریخی شیراز است که با آن اینطور رفتار کردند و در صورتی که مجوز نداشته باشند قطعاً طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد.

نرگس آبیار مجوز نداشته است

متأسفانه سید موید محسن نژاد، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی شیراز در این باره پاسخگو نبود اما پیگیری های خبرنگار فارسنشان می دهد که نرگس آبیار برای اعمال تغییرات و ساخت و ساخت و سازها در اطراف باغ عفیف آباد هیچ گونه مجوزی نداشته است.

باغ عفیف آباد شیراز باغ در سال ۵١ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و سال‌ها در اختیار ارتش بوده و تبدیل به باغ موزه سلاح‌های جنگی شده است.

پروسه تخریب میراث فرهنگی در جریان ساخت فیلم ها و سریال های تلویزیونی تمامی ندارد و شاید بهتر باشد تا وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در این راستا نظارت و برخورد جدی تری داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: باغ عفیف آباد شیراز نرگس آبیار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۰۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار

ولی جهانی در گفت و گو با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های به عمل آمده از روستای فصلی کوی افسانه‌ای درفک، تعداد زیادی از کلبه‌های قدیمی با یک تا یک و نیم متر و ساخته شده از سنگ و گل و چوب باقی مشاهده شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جنوب گیلان و منطقه درفک بیان کرد: با توجه به معماری بومی کلبه‌ها، اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان در نظر دارد این روستای فصلی را به عنوان یک روستای نوسنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

جهانی تصریح کرد: در این راستا پرونده ثبتی این مجموعه در دست اقدام است تا در صورت امکان در مدت دو ماه با نقشه‌برداری، پلات برداری و تهیه گزارش مستند، این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور معرفی شود.

به گفته وی روستای فصلی درفک در طی سنوات گذشته، موقعیت خود را حفظ کرده است، یکی از جاذبه‌های این روستا دو استخر قدیمی است که دامداران منطقه شهرستان رودبار از آب آنها در بهار و تابستان استفاده می‌کنند و همچنین یخچال درفک که در زمستان پر از برف و در تابستان دارای یخ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رستم مالشوران را از جذابیت‌های روستای درفک رودبار برشمرد و بیان کرد: هر ساله اواخر دوره شهریور ماه و اوایل پاییز معمولاً به رسم یاد بود یا به رسم قدیمی دامداران منطقه درفک، در استخر قدیمی که پر آب است، به شستشوی دام‌های خود می‌پردازند که این رسم ریشه در فرهنگ و تاریخ ۳۵۰۰ ساله گیلانیان دارد.

کد خبر 6097423

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران