Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین‌ا‌لملل بنیاد رودکی، ارکستر سمفونیک تهران، همزمان با عید سعید قربان، به رهبری شهرداد روحانی در ادامه اجراهای خارج از پایتخت خود، این بار میهمان مردم شیراز شد.
در اجرای فوق مخاطبان شنونده قطعاتی چون سویت دریاچه قو اثر پیتر چایکوفسکی، آواهای اسلوانی آنتون دورژاک، دانزون شماره ۲ آرتورو مارکز، موسیقی فیلم اثر هنری مانسینی و بر باد رفته از ماکس اشتاینر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کنسرت فریاد تهی از شهرداد روحانی، به یاد فداکاری رزمندگان دفاع مقدس اجرا شد؛ روحانی پیش از شروع این قطعه یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشت و از اجراهای ارکستر سمفونیک تهران در زمان جنگ تحمیلی سخن گفت.
در ادامه خاک مهر آیین و وطنم دیگر قطعات این اجرا بودند.

شهرداد روحانی در میان اجرای قطعات، ضمن معرفی هر قطعه، چند دقیقه‌ای با مخاطبان این کنسرت سخن گفت؛ وی در میان تشویق حضار از علاقه‌مندی مردم شیراز به موسیقی گفت.

همچنین در خلال اجرای کنسرت، تمبر یادبود اجرای ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی در شیراز، با حضور چند تند از مسئولان فرهنگی این شهر، رونمایی و ابطال شد؛ روحانی ضمن ابطال این تمبر در امضای یادبودی نوشت: به یادبود اوقات بسیار خوش و زیبایی که در شهر زیبا با مردم هنر دوست شیراز داشتم.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران پیش از اجرای این برنامه، در جمع خبرنگاران گفت: تور شهرستان ارکستر سمفونیک تهران از حدود شش ماه پیش با سفر به آبادان، اهواز، عسلویه و بوشهر آغاز شد و شیراز دومین مقصد سفر این ارکستر بوده است.

شهرداد روحانی با اشاره به اجرای مشترک با یکی از بزرگ‌ترین رهبران ارکستر جهان، بیان داشت: ریکاردو موتی، رهبر ارکستر سرشناس ایتالیایی با دستچین کردن نوازندگانی خبره از ایتالیا به ایران آمد و برنامه‌ای مشترک با ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت اجرا کرد.
وی افزود: این گروه ایرانی-‌ایتالیایی به رهبری ریکاردو موتی در یکی از معتبرترین فستیوال‌های موسیقی جهان در شهر راونا برنامه‌ای اجرا کرد که بسیار موفق بود و بازتاب آن در جراید اروپایی بسیار مثبت ارزیابی شد؛ همچنین رادیو اتریش و تلویزیون رسمی ایتالیا (RAI) این برنامه را در سراسر ایتالیا و در برخی کشورهای اروپایی پخش کرد که نشان از اهمیت این برنامه دارد.
ارکستر سمفونیک تهران سفیر فرهنگی ایران است
روحانی ارکستر سمفونیک تهران را سفیر فرهنگی ایران خواند و عنوان کرد: این ارکستر نشان‌دهنده توانایی نوازندگان ایرانی در سطح جهانی است.
وی ابراز امیدواری کرد با تداوم حمایت‌ها جایگاه ارکستر سمفونیک تهران در منطقه و جهان به مرتبه‌ای والا بدل شود.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران که با هشتاد نوازنده به شیراز آمده بود، برنامه شیراز را تلفیقی از قطعات موسیقی کلاسیک، موسیقی فیلم و‌ موسیقی ملی‌میهنی اعلام کرد و ابراز داشت: تنها این نیست که ارکستر سمفونیک تهران تخصصش در اجرای موسیقی کلاسیک باشد، بلکه معتقدم هر ارکستر سمفونیک معتبر باید با سبک‌های مختلف آشنا باشد و بتواند انواع موسیقی‌ را به‌صورتی عالی اجرا کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروزه در ارکستر سمفونیک‌های معتبر جهان نیز همین روش پیگیری می‌شود؛ ‌برای مثال ارکستر فیلارمونیک برلین که جزو پنج ارکستر برتر جهان است، در فصل هنری برلین در کنار اجرای موسیقی کلاسیک موسیقی مدرن، موسیقی فیلم و حتی در مواقعی با هنرمندان موسیقی پاپ نیز همکاری می‌کند.
موسیقی مثل سعدی
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: وقتی موسیقی به سطحی مطلوب می‌رسد، دیگر متعلق به سرزمین خاصی نیست؛ همانگونه که سعدی، تنها متعلق به ایران نیست.

وی با تأکید بر توانمندی نوازندگان جوان ایرانی گفت: بالاترین افتخار برای من به عنوان یک موزیسین ایرانی این است که به‌عنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران، نوازندگان جوان ایرانی بتوانند آثار وردی، آهنگساز مشهور ایتالیایی را در سطحی جهانی و به خوبی همکاران ایتالیایی‌شان اجرا کنند؛‌ همانگونه که ریکاردو موتی پس از اجرای مشترک با ارکستر سمفونیک تهران درباره این ارکستر گفت: من اول یک ارکستر ایتالیایی داشتم و یک ارکستر ایرانی؛ ولی بعد از چند دقیقه یک ارکستر داشتم و این همطرازی با نوازندگان اروپایی برای ما بسیار ارزشمند است.
ارکستر سمفونیک و اصلاح ذائقه موسیقایی
روحانی کاربرد ارکستر سمفونیک را ارائه موسیقی علمی و اصلاح ذائقه موسیقایی مردم عنوان کرد و اذعان داشت: موسیقی کلاسیک با روح شما بازی می‌کند، دانش شما را از علم موسیقی به چالش می‌کشد و دیدتان را به موسیقی دگرگون می‌سازد؛ درنتیجه از آن دسته موسیقی‌هایی نیست که برای رهایی از فشار روزمره ساخته و شنیده می‌شود.

وی با بیان اینک ۸۰درصد مخاطبان ایرانی را جوانان تشکیل می‌دهند، گفت: در اروپا معمولاً افراد مسن مخاطب موسیقی کلاسیک هستند؛ ولی خوشبختانه در ایران بیشترین مخاطبان ما جوان زیر سی‌سال هستند.

رهبر ارکستر سمفونیک تهران با تأکید بر تربیت موسیقایی کودکان و نوجوانان بیان داشت: تربیت موزیسین باید از دوران ابتدایی و در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها صورت گیرد که هم‌اکنون در حال انجام است؛ ولی متأسفانه روند کندی دارد.

503

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۰۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟

پیمان خازنی آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی که این روزها پروژه موسیقایی نمایشی «مجنون آن لیلی» به نویسندگی محمود توسلیان را در تالار حافظ به صحنه برده اسن در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره انگیزه های خود برای به صحنه بردن این اثر که به نوعی چندمین تجربه او در حوزه تلفیق موسیقی و نمایش محسوب می شود، توضیح داد: زبان و ادبیات فارسی غنی‌ترین ثروت ما ایرانیان است و پرداختن به متون کهن فارسی، یک مراجعه درست در راستای ساختن دنیای جدید برای اقوام ایرانی محسوب می‌شود. در این راستا منظومه «لیلی و مجنون» حکیم نظامی گنجوی به قدری غنی است که به جرات می‌توان آن را بزرگ‌ترین منظومه عاشقانه در ادبیات جهان دانست.

وی افزود: از زمانی که با این شاهکار آشنا شدم هربار که به سراغش می‌روم، ظرفیت تازه‌ای در آن پیدا کرده و تشویق می‌شوم از زاویه‌ای دیگر به آن بپردازم. «لیلی و مجنون» هنوز برای من تمام نشده است. پرداختن به چنین آثاری کار دشواری است؛ چراکه بیش از هر چیز در این زمینه باید برداشت درستی از مخاطب داشت و این مهم به راحتی میسر نیست.

این آهنگساز بیان کرد: شناخت جهان شاعر و مطابقت آن با سلایق متعدد مخاطب امروزی از طرفی و بازنویسی اثر به زبان امروز از سوی دیگر کار سختی است. رسیدن به این مرحله تازه بنا نهادن سنگ اول است. پس از آن باید به سراغ موسیقی رفت. موسیقی ایرانی ظرفیت‌های فراوانی دارد و همراه ساختن آن با گستره وسیع شهر ایرانی نیازمند دقت بالایی است. البته با توجه به اهمیت آشنایی کارگردان با ظرافت موسیقی ایرانی، خودم کارگردانی نمایش را برعهده گرفتم که امیدوارم در این کار بتوانم اندازه‌ها را رعایت کنم. البته آثار پرفروش معمولا جنبه ادبی و فرهنگی را به ناچار قربانی گیشه می‌کنند اما ما در «مجنون آن لیلی» به دنبال دوسر برد هستیم.

خازنی در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: «مجنون آن لیلی» پر از رنگ و لایه‌های درونی و بیرونی است. به عبارتی درونش فلسفی و بیرونش عاشقانه است و نمایشنامه این ابزار را در اختیارم گذاشت تا لایه‌ها برای سطوح مختلف سنی و فکری جاگذاری شود. طراحی لباس و طراحی نور نیز ۲ رکن مهم صحنه‌اند. با این ابزار تلاش کردم که رویا تولید کنم

وی در پایان اظهار کرد: البته من این کارها را یک رشته منظم می‌بینم؛ این رشته تالیف که توسط یک آهنگساز کارگردانی می‌شود، به زودی حضور آهنگسازان جوان را در پی خواهد داشت. ضمن اینکه معتقدم آهنگسازی به دلیل انتزاعی بودن از کارگردانی دشواری‌های بیشتری دارد و امیدوارم علاقه‌مندان به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

پروژه موسیقایی نمایشی «مجنونِ آن لیلی» به نویسندگی محمود توسلیان، آهنگسازی طراحی و کارگردانی پیمان خازنی، تهیه کنندگی ساسان سالور و حمیدرضا علی نژاد، روایت رشید کاکاوند، خوانندگی هادی فیض آبادی (با همراهی زهره فیروزی و امید نصری) و بازی عمار تفتی، زهره فیروزی، ملیکا شهاب، رز ایزدی، سپیده موسوی، علی تیمور فامیان، آتنا قرایی، سیما نوروزیان روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ساعت های 18:30 و 21 در تالار حافظ تهران میزبان مخاطبان است.

کد خبر 6096120 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است
  • بازدید از بزرگترین پروژه پل‌سازی شیراز تا تقاطعی که دسترسی به حرم شاهچراغ را تسهیل می‌کند
  • کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟
  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)